fazole-mungo

Fazole MUNGO

19 Kč / ks

Natura Hustopeče, balení 200 g

Skladem

Kategorie: Štítek:

Luštěnina

Složení: fazole mungo

Fazole mungo je luštěnina nesprávně také nazývaná zelená sója, pocházející z Indie odkud se postupně rozšířila do celého světa. Jedná se o dlouhé semena podobná fazolím (délka cca 5mm), které jsou olivově zelené barvy. Po naklíčení chutnají jako hrášek, z nutričního hlediska jsou velmi významné pro svůj velmi vysoký obsah vitamínů a proteinů (výborný zdroj vápníku, hořčíku, železa, kyseliny listové, bílkovin, draslíku a vlákniny).

Návod na přípravu:  Fazole necháme nejprve několik hodin (nejlépe přes noc) namočené ve vodě. Poté je můžeme vařit (solíme až po uvaření) nebo jsou ideální k nakličování.

Nakličování: Fazole propláchněte vodou, nasypte do misky s vodou a při pokojové teplotě nechejte den namočené. Pak vodu slijte, fazole propláchněte a nechejte ve vlhku 2-3 dny klíčit (je potřeba alespoň 2x denně fazole propláchnout vodou). Klíčky jsou vhodné ke konzumaci když dosáhnou délky cca 2 cm (dají se konzumovat i dříve), než se objeví kořínky. Klíčky před konzumací propláchněte čistou vodou a lze je použít do salátů, na pomazánky či do asijských jídel.

Skladování: skladujte v suchu do 250C a relativní vlhkosti 70%.

Alergeny: Může obsahovat stopy sóji a ořechů.